PYSY KÄRRYILLÄ DIGITURVA-ASIOISTA
PYSY KÄRRYILLÄ DIGITURVA-ASIOISTA
Akatemia

Yhteenveto - IT-hallinta

Liittyy artikkeliin:

Tietovarannot-kategoriassa kuvataan, mitä henkilötietoja hallussamme on.

Tietojärjestelmät

Tekniset tietojärjestelmät ovat yleensä pohjana nykyaikaisille henkilörekistereille. Tietojärjestelmien ja niiden sisältämien henkilötietojen kartoittaminen on ensimmäinen askel kohti oman henkilötietojen käsittelyn ymmärtämistä.

Lue tarkemmin tietojärjestelmistä >>

Tietojärjestelmiin liittyvät muut artikkelit

Lue tietolähteistä >>

Lue pääsyoikeusrooleista >>

Lue ohjelmistoista >>

Lue tunnistautumistavoista >>

Järjestelmätoimittajat

Hyvillä tietojärjestelmillä voidaan tehostaa oman organisaation työtä. Erilaisia järjestelmiä kertyy vähänkin isompaan organisaatioon yleensä paljon - kymmeniä tai satoja. Rekisterinpitäjällä on kuitenkin vastuu käyttää vain järjestelmätoimittajia, jotka huomioivat toiminnassaan asiallisesti tietosuojan ja tietoturvan. Tärkeä päätös tehdään siis jo siinä vaiheessa, kun hankittavaa järjestelmää valitaan.

Lue tarkemmin järjestelmätoimittajista >>

Piilotiedot

Osa yrityksen henkilötiedoista ei löydy henkilötietojen käsittelyyn tarkoitetuista tietojärjestelmistä, vaan on piilossa paikallisissa tiedostoissa, paperiarkistoissa verkkolevyjen kulmilla. Näiltä henkilötiedoilta uupuu yleensä esimerkiksi muutosloki, pääsynhallinta tai varmuuskopiointi.

Lue tarkemmin piilotiedoista >>

Omat IT-palvelut

Omat IT-palvelut -osiossa listataan tarjottavat käsittelytuotteet, joiden teknisestä ylläpidosta ja toimittamisesta olemme itse vastuussa, ja määritellään näiden perustiedot.

Lue tarkemmin omista IT-palveluista >>

Ulkoiset tiedot

Tietyillä organisaatioilla muiden hallinnoimien henkilötietojen käsittely on iso osa toimintaa. Huom.! Tarjotut tuotteet -luvussa käsitellään erikseen esimerkiksi henkilötietojen käsittelyyn suunnitellut IT-tuotteet, joita tarjotaan useille asiakkaille.

Lue tarkemmin ulkoisista tiedoista >>

Tähän artikkeliin liittyvät muut artikkelit

No items found.

Sisältöä tulossa pian.